Текущее время: Вт июн 30, 2026 10:03 pm

Часовой пояс: UTC + 3 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 132 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: В Украине появится своя государственная церковь
СообщениеДобавлено: Сб дек 01, 2018 11:39 am 

По всей видимости томоса уже никакого не будет, а только автокефалия. А может и вообще ничего, а только дополнительное горе и кровопролитие. Что может произойти ещё в этой дивной стране? На то он и пожар, чтобы сгорело всё накопленное горючее. Хотя посмотреть, как будут отнимать имущество у рпц, тоже хотелось бы. А потом говорить им это вам за имущество СИ. И гонения за гонения на других.

"Чрез меру трудного для тебя не ищи, и, что свыше сил твоих, того не испытывай. Что заповедано тебе, о том размышляй; ибо не нужно тебе, что сокрыто.... ибо многих ввели в заблуждение их предположения, и лукавые мечты поколебали ум их"

СообщениеДобавлено: Сб дек 01, 2018 9:27 pm 

Если бы это случилось так(им было бы воздано в этой жизни),то это было бы лучше для них, ибо если нет,то -воздаяние им получать на Суде Христа...и смогут ли они Его Суд перенести?! :yes:

СообщениеДобавлено: Вс дек 02, 2018 8:17 am 

Г_П_А_, один мой друг (сторонник теории эгрегоров) сказал: "Люблю смотреть, как быдло бесится". Сказано это было по другому поводу, но здесь - аналогичная ситуация. Православная церковь на протяжении всей своей истории, руками светских властей, подавляла (а в России - подавляет до сих пор) любое религиозное инакомыслие. Я давно уже не СИ, но когда по указке духовенства РПЦ-МП российская власть, суды, прокуратуры, ФСБ и полиция преследуют тех же СИ, Родноверов или Инглингов (к которым я тоже не имею никакого отношения), я, как Язычник, на стороне "экстремистов". Когда церковь сильна, она стремится к духовной монополии. Когда разделена и погрязла во внутренних распрях, для инакомыслящих или иноверцев наступает период относительного затишья и религиозной свободы. Ну а стычки... Если кто-то готов отстаивать ложные догматы и зажравшихся попов, то это его дело. В конце концов, стычки происходят регулярно - по разным поводам. Если президент Украины, как инициатор "ЕПУПЦ", вовремя вмешается в этот конфликт, а его спецслужбы сработают, как надо, никакого кровопролития не будет: московских попов выдворят с Украины, зачинщиков беспорядков упекут на нары, и этим всё закончится. Ослабление же православия (как и христианства в целом) даст возможность возродить Веру Предков (Язычество) в Украине.

СообщениеДобавлено: Вс дек 02, 2018 10:37 am 

Цитата:
Если президент Украины, как инициатор "ЕПУПЦ", вовремя вмешается в этот конфликт, а его спецслужбы сработают, как надо

БГГ)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Може ще про демократію та покращення в Україні поговоримо? Всього найкращого тобі і твоєму президенту))))))))))))))))))))))))

СообщениеДобавлено: Вс дек 02, 2018 8:08 pm 

Г_П_А_, я ни разу не называл Порошенка "моим президентом". Остальное - без комментариев, поскольку к данной теме не относится. Разве что свобода совести в Украине (в отличие от РФ) всё-таки существует. Но для РПЦ-МП можно сделать исключение, поскольку её духовенство - это агентура враждебного нам государства, а сама эта "церковь" - никак не религиозная организация, а один из центров идеологических диверсий против Украины. Так что принципы свободы совести к ней не применимы.

СообщениеДобавлено: Пн дек 03, 2018 8:00 pm 

Цитата:
я ни разу не называл Порошенка "моим президентом"

Можливо. Це я кажу, що він - твій президент. Якщо ти йому так віриш...
Цитата:
Разве что свобода совести в Украине (в отличие от РФ) всё-таки существует

Яка така свобода совісті? Про що ти мелиш? Свобода совісті є тільки у відлюдників або у божевільних. А хто ти???
Цитата:
сама эта "церковь" - никак не религиозная организация

Поясни, будьласка, що ти вкадаєш у слово "релігія".

СообщениеДобавлено: Пн дек 03, 2018 9:27 pm 

Гаразд, Г_П_А_, поспілкуємось українською, яка є для мене рідною мовою.
По-перше, можеш стверджувати, що завгодно, мені це байдуже. За Порошенка і його партію "БПП" я не голосував, тому він апріорі не є моїм президентом. Ідею "ЄПУПЦ", ініціатором якої він є, я, як Язичник, звісно, не підтримую. Але якщо реалізація даної ідеї (включно з "томосом") призведе до заборони РПЦ-МП, як ворожої резидентури і до розколу в православ'ї, це піде на користь відродженню Рідної Віри в Україні: нехай краще вороги Язичництва жеруть одне одного, доводячи свою "канонічність", а попи гризуться між собою за посади в "ЄПУПЦ", ніж, як у Росії, державна церква (РПЦ-МП), руками кремлівської влади та її репресивних органів, придушує будь-яку духовну опозицію.
По-друге, свобода сумління - це змога людини самостійно і без примусу обирати Бога чи Богів, у якого чи яких вірити і якому чи яким служити, згідно з власним розумінням, або ж бути атеїстом чи агностиком, не озираючись при цьому на будь-яку церкву з її духівництвом, чи державу з її чиновниками. Не бачу в цьому нічого "божевільного". Хіба що людина, яка звикла жити в рабстві та страху, може вважати свободу сумління "божевіллям". Але ти, Г_П_А_, не схожий на переляканого раба, тому твої слова є для мене дивними...
По-третє, релігія буквально означає "відновлення зв'язку" (з надприродніми силами - Богами, духами тощо). Під цим словом розуміють сукупність певних поглядів на світобудову, догматів, що не підлягають сумніву тими, хто їх сповідує, та богословських доктрин, які пояснюють ці догмати, форму поклоніння надприроднім силам та наявність певної організації (церкви, конфесії, громади), що об'єднує людей із спільними поглядами для задоволення їхніх духовних потреб.
Якщо мова про РПЦ-МП, то вона лише маскує релігією свою політичну, комерційну та ідеологічно-диверсійну діяльність, спекулюючи на релігійних почуттях та імперсько-шовіністичних поглядах "сірої маси" своїх мирян.
Я відповів на твої питання?

СообщениеДобавлено: Пн дек 03, 2018 10:55 pm 

Цитата:
релігія буквально означає "відновлення зв'язку" (з надприродніми силами - Богами, духами тощо)

"Релігія" буквально означає "перечитування". Саме це можна бачити на збіговиськах християн, індуїстів, буддистів, язичників - збираються, перечитують до дірок свої священні тексти, до паралічу язика мантри чи молитви. Для мене особисто "релігія" означає збори з метою здійснення певних обрядів для задоволення своїх містичних переживань, які грунтуються на якихось текстових або усних джерелах. Належність до релігії зовсім не означає набожність. Наприклад, ВіМР являються частиною релігійної системи, яку самі очолюють. Але чи вірують вони хоч у якогось бога - маю дуже великі сумніви. Те ж саме з ПЦ, КЦ та іншими деномінаціями. Тому, як на мене, помилково не вважати їх релігійними організаціями.
Цитата:
свобода сумління - це змога людини самостійно і без примусу обирати Бога чи Богів, у якого чи яких вірити і якому чи яким служити, згідно з власним розумінням, або ж бути атеїстом чи агностиком, не озираючись при цьому на будь-яку церкву з її духівництвом, чи державу з її чиновниками

Те, що ти говориш - це свобода віросповідання. Свобода сумління - це можливість собі чесно сказати, що я правий у тому, що роблю. Наприклад, коррупція - це негативне явище в соціумі. Але якби я міг, скажімо, себе чи свого родича влаштувати на легку та високооплачувану роботу, то я зробив би це, чи віддав таку можливість малознайомій людині, котра, можливо, більше цього потребує? Відповідь очевидна. То ж в мене нема свободи сумління, але моє сумління працює на інтереси тих, хто мені дорогий. Якби я залишився без глузду або жив десь усамітненим життям, то у всьому що я роблю я міг би сказати, що я правий.
Цитата:
нехай краще вороги Язичництва жеруть одне одного, доводячи свою "канонічність", а попи гризуться між собою за посади в "ЄПУПЦ"

Попи нехай гризуться, а звичайних задурманених людей мені шкода. І тебе бідолашного також шкода, задурманеного язичницьким релігійним культом (я ж так розумію, що ти на збори ходиш, а не просто віруєш у своїх богів? чи я помиляюсь?).
Цитата:
Але ти, Г_П_А_, не схожий на переляканого раба, тому твої слова є для мене дивними...

Дякую, легіню. Ельфінг зарахований.

СообщениеДобавлено: Пн дек 03, 2018 11:10 pm 

Г_П_А_ писал(а):
я ж так розумію, що ти на збори ходиш, а не просто віруєш у своїх богів? чи я помиляюсь?

Помиляєшся. Не ходжу я ні на які "збори" (хіба що на збори резервістів ЗСУ піду - якщо отримаю повістку). Для віри у своїх Богів мені не потрібна "отара" (громада, церква, конфесія тощо), як християнам. Тому я не належу до жодної з них (хоч мене й кликали) і мої Язичницькі переконання навряд чи підпадають під визначення "релігія". Радше це - Філософія Життя.
Все решта - твої власні погляди, на які ти маєш таке ж право, як і я - на свої. Оце я й називаю свободою сумління (чи совісті), а не тільки свободою віровизнання. Ні я тобі, ні ти мені нічого не доведемо одне одному, тому краще лишатись при своєму. І перш, ніж називати когось "бідолашним", подивись спершу в дзеркало. :mrgreen:

СообщениеДобавлено: Вт дек 04, 2018 12:27 am 

"Томос" вже настав...http://facty.info/zoloto-godynnyky-ta-s ... Jeb1gKIFKE :wink:

Конкурс шутов.

(В.Высоцкий, 1969г.)

СообщениеДобавлено: Вт дек 04, 2018 9:38 am 

Цитата:
І перш, ніж називати когось "бідолашним", подивись спершу в дзеркало

Те, що тобі вчувається (та й іншим також) не відповідає об'єктивній реальності. Я вже не раз про це казав.
І коли я був в середовищі СЄ, і коли я звідти вийшов, різні люди намагались виявити мені співчуття і давали поради, які взагалі на голову не налазять, бо я ні про що таке і подумати не міг, про що вони мені говорили.
В решті решт знайшлися люди, яким стало духу сказати мені (за що я дуже вдячний), що іншим людям вчуваються голоси. І ті, кому ті голоси вчуваються, думають, що це мої думки... Мене різні такі співчуття й рекомендації певний період часу до сказу зводили. Я за таке грубив і кляв. А потім на мене зійшло прозріння, що люди - дурні, щось або хтось застелив їм розум, їх треба пожаліти, а не клясти. Тому це ще один привід назвати тебе бідолашним, і не тільки тебе.

СообщениеДобавлено: Вт дек 04, 2018 9:11 pm 

Г_П_А_, мені байдуже, що ти там про мене думаєш. І жалість свою притримай для когось іншого, можливо, навіть для себе самого, а мені вона не потрібна. Якщо маєш щось написати по темі - будь-ласка, пиши. А ні - то не варто займатись флудом і демагогією. Мене цим не дістанеш.
На цьому - все. Будеш продовжувати в тому ж дусі, я просто ігноруватиму твої пости. Витрачати час на пустопорожню балаканину ні про що у мене нема жодного бажання.

СообщениеДобавлено: Ср дек 05, 2018 2:11 pm 

V_Kalin писал(а):
Надзиратель, возвещай потише!

:app: :app: :app: :app: :app: :app: :app: :lol: Как всегда, классно!

СообщениеДобавлено: Ср дек 05, 2018 7:36 pm 

15 декабря упц получит томос

Увидят все как ошибались мы

СообщениеДобавлено: Пт дек 07, 2018 10:56 am 

Из другой темы:
константа писал(а):

Почему РПЦ не дарит незалежность раскольникам? Потому что это отнюдь не духовная потребность, а желание политиков.

Да ну! А разве РПЦ - на протяжении всей своей истории - не сотрудничала с политической властью: царями, императорами, коммунистическими "вождями" (после 1943 г. хр.э.), президентами и их репрессивными органами, руками которых она устраняла и устраняет до сих пор религиозных конкурентов? Кому выгодно держать Украину в орбите интересов России - политикам или простым людям? Однозначно - кремлёвским политикам и адептам "русскаго мира", сторонникам возрождения Империи (нео-РИ или нео-СССР). И РПЦ, как духовная опора кремлёвской власти, всячески противится любым попыткам украинцев вырваться из "братских уз" (точнее - цепей), которыми их опутал восточный сосед, лицемерно называющий себя "братским народом". Часть православных решили стать независимыми от Московского патриархата - это их неотъемлемое право. А что же РПЦ? Устами своих попов начала сыпать "анафемами" и стравливать между собой верующих. В угоду кому всё это делается? Богу? Христу? Православным мирянам? Или всё же - кремлёвским политикам?
константа писал(а):
Удивляюсь, как разные точки зрения моментально объединяются против Православия. Впрочем, это весьма показательно.

Разумеется, это весьма показательно. "Закон бумеранга". Или карма: "Каждому - своё!". Когда Православная церковь была сильна, она подавляла любое религиозное инакомыслие, преследовала и уничтожала - руками светских властей - всякого, кто верил, служил или поклонялся Богу (Богам) "не так, как учит церковь", или же не признавал над собой духовного владычества православных священников. Сейчас Православная церковь стремительно теряет своё влияние и те, кого она раньше преследовала, воздают ей по заслугам.

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 132 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  След.

Часовой пояс: UTC + 3 часа