Дорогие братья и сёстры, кто-нибудь знает польский язык?
Потому что сегодня один человек отправил мне через форум личное сообщение на польском языке, по поводу данной темы с письмом старейшинам. Видимо, потому что я создал данную тему.
____________________________ Вот оно: ____________________________
Тема сообщения: Re: Письмо всем старейшинам за апрель 2009 г. (финан. проблемы?)
От: iszbin
Кому: Филипп
Отправлено: Вс окт 04, 2009 7:50 pm
Заголовок: Письмо всем старейшинам за апрель 2009 г. (финан. проблемы?)Филипп писал(а):
Цитата:
надеюсь, что оно не вызовит паники в собраниях
Оно вызвало панику на форуме отступников
Дорогие братья и сёстры, предлагаю удалить тему, чтобы не позориться. Или оставить в ней лишь одно сообщение модератора: "Шутка - серьёзно не воспринимать!". Иначе потом же наши теократические соверующие-фанаты будут приводить братьям и сёстрам аргументы типа: "Посмотрите, какие они злые - им лишь бы дай повод покритиковать!". Предлагаю не давать им такой повод для радости.
Witam (mam nadzieję, że ktoś to przetłumaczy:P)
1. Dopiero wczoraj dowiedziałem się, że LIST 01.04.2009 został w ogóle przetłumaczony na język rosyjski i rozpropagowany jako autentyk. Skoro uczymy się na błędach to warto:
- podawać źródła listów (wtedy szybciej Czytelnik trafiłby na jakiś dopisek) i zawsze można się zasłonić tym, że korzystało się z fatalnego źródła.
- akurat nas nikt do przed wczoraj nie pytał o autentyczność listu. Informacja o tym, że to jest żart wisi u nas na www od 02.04.2009!

- dzisiaj dałem info o tym, jak to długo żart działał... u Was:):
http://www.brooklyn.org.pl/news.php?readmore=2272. My, jako prowadzący
http://www.brooklyn.org.pl od kilku lat mamy swoją pozycję ,,rynkową'', własny styl i możemy sobie pozwolić na takie żarty, tym bardziej, że:
3. Działamy na innym terenie, w zupełnie innej przestrzeni swobody religii, wyznawania poglądów i ich wymiany. Akurat jak się dowiadujemy, co dzieje się w Rosji, gdzie uważa się Świadków Jehowy za ekstremizm religijny, zakazuje działalności, konfiskuje ich gazetki, jakby przynajmniej opisywane w nich było, jak zrobić bombę atomową domową metodą, to przeraża. Akurat - nie wiem jak jest u Was - ,,opozycja'' przeciwko Świadkom Jehowy powinna równie ambitnie atakować ich poglądy, co z równą stanowczością bronić ich, aby mogli takie poglądy głosić spokojnie i wszędzie.
No to w sumie tyle wyjaśnień a propo ,,Listu'' z 01.04.2009, pozdrawiam Forumowiczów w imieniu Brooklyn Spółka Bez Odpowiedzialności.
PS Od razu zapowiadam, że być może 01.04.2010 znowu na naszej stronie coś się dziwnego pojawi, więc od razu nie róbcie z tego halo:))
Pozdrawiam
Iszbin